Innováció a digitális product designban

Használható, inspiratív
tudás 1 órában

2019. április 11., 18:30
Millenáris Startup Campus, 1024 Budapest, Kis Rókus utca

Regisztrálok
Talks Talks
Miért érdemes eljönnöm?

A budapesti startup scéna számos eseményt kínál a product designban járatosaknak és kezdőknek egyaránt. Ugyanakkor viszonylag keveset hallani arról, hogy a hazai product design műhelyek hogyan dolgoznak, milyen módszertanok mentén alkotnak maradandó munkákat. Az Ergománia ezen kíván változtatni azzal, hogy a szélesebb közönséggel is megosztja tudását, módszertanait a Product Design Talks keretében.

Program

2019. április 11., 18:30

Innováció a digitális product designban

A digitális product designban kezdenek a sztenderdek megszilárdulni. A jó minőségű felhasználói élmény egyre több területen nem többletigény, hanem alapelvárás. Ennek köszönhetően már a jó UX-el, átgondolt Service Designnal már nem tudunk kitűnni, még a magyar piacon is. Ennél többre van szükség.

Innovációs módszertanok és megoldások kellenek ahhoz, hogy olyan digitális és fizikális megoldásokat hozzunk, amelyek biztosítják, hogy növekedésünk vagy indulásunk látványos legyen. A mai alkalommal az Ergománia munkatársai két innovációs módszertant (Lego® Serious Play®, Design Sprint) és egy innovációs területet (hangvezérlés) mutatnak be, amelyek nagy hatással lehetnek a jövőben projektjeinkre. Aki időben lép, az rendelkezni fog a megfelelő tudással az előrehaladáshoz, amikor a többiek még csak fészkelődnek.

19:00
Design Sprint a UX tervezés esszenciája

Design Sprint a UX tervezés esszenciája

Tárkány-Kovács Balázs - UX director

Milyen elvek és módszerek állnak egy sikeres terméktervezés mögött?

Összegyűjtjük, hogy milyen problémák hívták elő és tették napjaink megkerülhetetlen eszközévé a UX tervezést, majd megvizsgáljuk, hogy milyen elvek és módszerek segítségével sikerült ezeket a problémákat megválaszolni, hogy végül megnézzük, hogy hogyan képes a Design Sprint módszer egy hétbe sűríteni egy digitális termék sikeres megtervezését.

19:50
Tervezzünk együtt játékosan!

Tervezzünk együtt játékosan!

Eizenberger Máté - Project and team manager, Lego® Serious Play® facilitátor

Hogyan lehet a tervezés folyamata élvezetes és kreatív?

Hogyan lehet ötletelni néhány Lego kocka segítségével? A Lego® Serious Play® módszertan számos eszközt biztosít komplexebb problémák feltérképezésére vagy akár új folyamatok kialakítására.

Felmerül a kérdés, hogyan alkalmazható egy ilyen játékos módszertan komoly tervezési eszközként? A képlet egyszerű: játék közben a kockák használatával térképezünk fel a problémákat, majd megkeressük a megoldásokat, amik általában mindvégig ott lapultak a kezünkben. Játékra fel, de csak komolyan!

20:20
Hangrobbanás

Hangrobbanás

Dr. Rung András - Alapító

Hogyan formálja át a hangvezérlés digitális tereinket?

Miért hasznos a hangfelület? A hangvezérlés jelene és jövője. Nem csak trendekről lesz szó, hanem arról is miképp integrálhatjuk mi is digitális portfóliónkba a hangot.

Az előadás bemutatja, hogy miért érdemes hangvezérléssel foglalkozni már 2019-ben is. Kitér arra, hogy milyen előremutató megoldások vannak a piacon, milyen trendekre lehet számítani a jövőben. Végezetül bemutatja, hogy egy hangfelület tervezésének hogyan kell és lehet nekiállni.

2019. április 11., 18:30
Millenáris Startup Campus