Fizetési élmény mesterfokon

Használható, inspiratív tudás
1,5 órában

2022. május 12., 17:00
Kortárs Építészeti Központ, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Regisztrálok
Talks Talks
Miért érdemes
bejelentkeznem?

A budapesti startup scéna számos eseményt kínál a product designban járatosaknak és kezdőknek egyaránt. Ugyanakkor viszonylag keveset hallani arról, hogy a hazai product design műhelyek hogyan dolgoznak, milyen módszertanok mentén alkotnak maradandó munkákat. Az Ergománia ezen kíván változtatni azzal, hogy a szélesebb közönséggel is megosztja tudását, módszertanait a Product Design Talks keretében. Időről időre külsős előadók tudásának megosztásával is színesítjük programunk. Így lesz ez most is!

A Covid-19 megjelenése óta először személyesen jelentkezünk. Visszatért 3 éves rendezvényünk a valós világba.

Program

2022. május 12., 17:00

Fizetési élmény mesterfokon

A készpénzes fizetést egyre gyorsuló tempóban váltják fel a digitális megoldások. Ezen a COVID-19 lökött egy nagyot, de a lendület nem tűnik lanyhulni azóta sem. Számtalan lehetőségünk van arra, hogy elektronikus úton fizessünk. A hagyományos bankok már régóta kínálják az utalást, ami itthon már ténylegesen azonnali. De fizethetünk QR kóddal, cryptopénzekkel, vagy akár a bankkártyánkkal is PIN kódot, Paypass-t, Apple vagy Google Pay-t használva. A technológiai feltételek biztosítása mellett azonban egyre nagyobb szerepe van a kiugróan jó UX-nek és a Service Designnak is. Nem lehet egy már bevált, több ezer éves megoldást leváltani, ha nem kínálunk minden területen jobbat. Dr. Rung András A készpénz élmény címmel ezt a kérdést járja körbe. Előadását követően Fáykiss Péterrel (MNB), Suppan Mártonnal (Peak), és László Lauferrel (Google) beszélgetünk a fizetési élmény perspekíváiról.

17:00
Ismerkedés

Ismerkedés

- Nyitó networking

Érkezz egy kicsit kezdés előtt, és oldódj fel egy kávé vagy egy ital mellett. Tedd le a munka terhét, és nyílj meg az új tapasztalások előtt!

17:30
A készpénz élmény (Előadás)

A készpénz élmény (Előadás)

Dr Rung András - Alapító ügyvezető, Ergománia

Hogyan lehetséges a fizetés inkluzív digitalizációja?

Az előadás a készpénz használatának vélt vagy valós előnyeinek feltárására összpontosít a felhasználók szemszögéből. A fizetési folyamatok digitalizálása minden eddiginél gyorsabban halad, részben a COVID-19-nek köszönhetően. Egyes országok, mint Hollandia, már előrehaladottabbak, míg mások, mint Horvátország, kissé leszakadtak ebben a folyamatban. Eljön-e az az idő, amikor a fizetések 100%-a digitális lesz? És valóban mindenki jól jár ezzel leszámítva az adócsalókat és a bűnözőket?

 

Megvizsgáljuk azokat a folyamatokat és élethelyzeteket, amikor a készpénz használata biztonságosabbnak vagy szórakoztatóbbnak/praktikusabbnak tűnik, mint bármilyen digitális fizetési megoldás használata, legyen az banki vagy crypto-s utalás, QR-fizetés vagy akár a digitális jegybankpénz (CBDC, Central Bank Digital Currency). Miért ragaszkodnak még mindig készpénzhez azok, akik hozzáférnek a digitális megoldásokhoz? Vannak olyan csoportok, amelyek nem használnak digitális megoldásokat, mert nincs erre lehetőségük? Esetleg olyanok, akik gyengén látók, kiskorúak vagy írástudatlanok?

 

Amíg nem értjük meg teljesen, mi motiválja az embereket a készpénzhez való ragaszkodásban, addig nem tudjuk teljesíteni küldetésünket, hogy minden fizetést zöld, gyors, könnyen követhető és ellenőrzött digitális megoldásokkal bonyolítsunk le.

18:10
 

Fizetési élmény mesterfokon (kerekasztal beszélgetés)

Fizetési élmény mesterfokon (kerekasztal beszélgetés)
Ergo logo

Fáykiss Péter - Igazgató, MNB Digitalizációs Igazgatóság
Suppan Márton - Alapító, CEO, Peak
Laufer László - UX kutató, Google
Dr Rung András - Alapító, Ergománia (moderátor)

A fizetési élmény elismert szakértői mennek bele mélyebben a Dr. Rung András által kinyitott témába. Vajon mindenben egyet értenek, vagy megtudjuk, hogy a fizetési folyamatok digitalizációjának sokféle útja van? Gyere el és lásd meg! Sőt szólj hozzá, legyél részese a beszélgetésnek!

19:00
Barátkozás

Barátkozás

- Záró networking

Szerezz új szakmai barátokat egy ital vagy egy szendvics mellett, vagy köszöntsd rég nem látott ismerőseid! Az Ergománia egy kis vendéglátással biztosít hátteret egy kötetlen szakmai beszélgetéshez, amit a többi résztvevővel folytathatsz az előadás és a kerekasztal beszélgetés után.

2022. május 12., 17:00
Kortárs Építészeti Központ

Regisztrálok

Gyorsan elfogynak a helyeink.

Regisztrálj, hogy Neked biztosan jusson.