DESIGN RENDSZEREKRŐL
GYAKORLATIASAN

Használható, inspiratív
tudás 2 órában

2019. szeptember 19., 18:30
Millenáris Startup Campus, 1024 Budapest, Kis Rókus utca

Regisztrálok
Talks Talks
Miért érdemes eljönnöm?

A budapesti startup scéna számos eseményt kínál a product designban járatosaknak és kezdőknek egyaránt. Ugyanakkor viszonylag keveset hallani arról, hogy a hazai product design műhelyek hogyan dolgoznak, milyen módszertanok mentén alkotnak maradandó munkákat. Az Ergománia ezen kíván változtatni azzal, hogy a szélesebb közönséggel is megosztja tudását, módszertanait a Product Design Talks keretében.

Program

2019. szeptember 19., 18:30

DESIGN RENDSZEREKRŐL
GYAKORLATIASAN

A digitális product designban kezdenek a sztenderdek megszilárdulni. A jó minőségű felhasználói élmény egyre több területen nem többletigény, hanem ma már alapelvárás. Ennek köszönhetően már a jó UX-el, átgondolt Service Designnal nem tudunk kitűnni, még a magyar piacon se. Ennél többre van szükség.

 

Ha kiugró felhasználói élményt kell hoznunk, akkor a stratégiai megközelítés és a keretrendszerek tudnak abban segíteni, hogy ez belátható időn belül megtörténjen. Egy jó rendszer egyszerre ad irányt és marad rugalmas, hogy a téma és a projekt egyedi sajátosságaihoz tudjon alkalmazkodni. Szeptember 19.-én az Ergománia munkatársai két rendszert mutatnak be (3D UX-UI tervezési megközelítés, Design System) illetve azt, hogy a UX-et módszeresen alkalmazó Challenger Bankoktól mit tanulhatunk saját projektjeinkre nézve.

19:00
Rend a lelke mindennek

Rend a lelke mindennek

Serfőző Péter - Lead Designer

Egységes UI vizuális nyelv kialakítása
Ha jó user interface design egyik fő ismertető jele, hogy koherens: koherens a formákban, koherens a tipográfiában, koherens a színekben, egyszóval egységes vizuális nyelvet biztosít. Manapság divatos ezt a megközelítést egy buzzworddel leírni: Design System. A Design System nem más mint egy átfogó szabályrendszer amely ezt az egységet előállítja. Az előadáson példákon keresztül végignézünk ilyen szabályrendszereket, és megfejtjük a design systemek mai sikerének titkát.

19:30
Design System a csodaszer?

Design System a csodaszer?

Tárkány-Kovács Balázs - UX Lead

A Design System alkalmazásának előnyei és hátrányai

Az üzleti ötlettől a lefejleszthető tervig hosszú út vezet, aminek során számos állomáson át kell haladnia a termékfejlesztő csapatnak. Mikor és hogyan tudja ezt a folyamatot egy design system támogatni, és mikor érdemes más eszközökhöz (is) nyúlni?

20:20
Mi a Challenger bankok sikerének a titka?

Mi a Challenger bankok sikerének a titka?

Dr. Rung András - Alapító

A Revolut és a bunq már nem az ajtón kopogtat

Mostanában sokat hallunk a kihívó ún. challenger bankokról banki vagy fintech konferenciákon. A digitális transzformációban jártas előadók rendszeresen riogatják a bankokat velük, de ők mégsem akarnak megijedni. Ebben az előadásban azonban részletesen belemegyünk, hogy milyen innovatív funkciókat hoznak UX szempontból is magas minőségben, ami hosszú távon valóban alááshatja a bankok talapzatát. Érdemes tőlük UX-et tanulni, akár sikerüket másolni, akár túlélni akarjuk őket.

2019. szeptember 19., 18:30
Millenáris Startup Campus